peral-klimatske-naprave-msz-hr
Vrhunski proizvajalec klimatskih naprav Mitsubishi Electric je v letu 2019 svojo ponudbo razširil z novo generacijo klimatskih naprav s hladilnim sredstvom R32. Klima sodi v generacijo klimatskih naprav HR – naslednika izjemno priljubljene družine klimatskih naprav Mitsubishi Electric DM, ki se je dolga leta uvrščala med najbolj prodajan model klimatskih naprav.

 HR predstavlja povsem novo dimenzijo moči za vstopni razred klimatskih naprav. Serija klimatskih naprav MSZ-DM je bila omejena le do 3,5 Kw moči, med tem ko serija MSZ HR SMART kot prva omogoča klimatizacijo tudi za večje prostore. Klimatsko napravo HR odlikuje zunanja enota MUZ-HR, kar ji omogoča več moči, med tem ko je kompaktnost notranje enote ostala enaka kot pri drugih modelih serije MSZ-HR SMART.

Hladilno sredstvo R32 za čistejše okolje

Družina klimatskih naprav serije HR z uporabo hladilnega sredstva R32 predstavlja korak k čistejšemu okolju. Ena izmed pomembnih prednosti hladila R32 z vrednostjo GWP 675 (potencial globalnega ogrevanja) je nižja obremenitev okolja. Plin R32 je kar trikrat manj škodljiv kot pogosto uporabljen plin R410A. V skladu z direktivo o f-plinih 517/2014 po letu 2025 v domačih klimatskih napravah ne bo dovoljeno uporabljati hladilnih sredstev, katerih GWP je višji od 750. S tem se efektivno prepove uporaba tega plina ne samo za prodajo, pač pa tudi pri servisiranju klimatskih naprav, ki uporabljajo plin R-410A.

Hladilno sredstvo poleg zagotavljanja čistejšega okolja omogoča višjo zmogljivostjo hlajenja pri enakem volumnu. To pomeni, da klimo za delovanje potrebuje manj hladilnega sredstva.

Nova dimenzija moči za hlajenje večjih prostorov

Za razliko od prejšnje generacije klimatskih naprav, nova generacija HR omogoča hlajenje večjih prostorov. Klima HRs hladilno močjo 4,2 kW klimatizira prostore velikosti med 65 in 85m² in predstavlja optimalno rešitev za hlajenje večjih dnevnih sob, starejših slabše izoliranih hiš z višjimi stropi, garsonjer in pisarniških prostorov.

Majhna velikost notranje enote HR primerna za vsako stanovanje

Velikost klimatske naprave pogosto igra pomembno vlogo pri izbiri prave klime za vaš dom. Vsi želimo, da bi bile klimatske naprave kar najmanjše in hkrati čim bolj tihe, ob tem pa bi zagotavljale obptimalno kroženje zraka. Žal sta ti želji nasprotni. Najbolj glasne komponente klimatske naprave so sicer vgrajene v zunanjo enoto. V notranji enoti, ki je nameščena znotraj doma, je glavni vir hrupa ventilator, ki zagotavlja kroženje zraka po prostoru. Manjši kot je ventilator, hitreje in glasneje mora delovati, da zagotovi zadostno kroženje zraka.

Strokovnjaki v Mitsubishi Electric laboratorijih so združili dolgoletne izkušnje in dognanja v razvoju klimatskih naprav in zasnovali notranjo enoto, ki ustreza željam raznih vrst uporabnikov. Notranja enota MSZ-HR meri v višino le 28 cm, globina enote je manj kot 23 cm (228 mm), širina notranje enote pa je dobrih 83 cm (838 mm). Takšna velikost omogoča, da se lepo poda v prostor in zagotavlja optimalno kroženje zraka po prostoru.

Energetska učinkovitost A++

Z uporabo inverter tehnologije klimatske naprave presegajo pričakovane meje energijske učinkovitosti. Razred A marsikateremo uporabniku več ni dovolj. Od dobre klimatske naprave pričakujemo razred A+ in celo A++. 

Mitsubishi Electric HR je zasnovana za varčno delovanje. Pri hlajenju porablja malo energije in se pri uvršča v razred energijske učinkovitosti A++, pri ogrevanju pa dosega razred energijske učinkovitosti A+. S tem se postavlja ob bok napravam iz višjih cenovnih razredov.

Enostavno upravljanje preko telefona in WiFi omrežja

Klimatsko napravo lahko regulirate na daljavo. Tako vas bo ob prihodu iz službe ali dopusta pričakal ravno prav hladen ali topel dom. Klimatska naprava namreč podpira opcijsko upravljanje preko telefona ali spleta. Vmesnik, ki se ga enostavno vgrati, omogoča popoln nadzor klimatske naprave na daljavo, kar pride še posebno prav v vročih poletnih mesecih. Opcijskih vmesnik omogoča prihranek denarja. Med tem ko vas ni doma bo klima izklopljena, če boste na to ob odhodu od doma pozabili jo lahko izklopite kadarkoli.

Izkoristite prednost WiFi povezave še preden vas dohiti poletje. Stopite v stik z našimi strokovnjaki za klimatske naprave in se pozanimajte o možnosti nadgradnje vaše klime z WiFi vzmesnikom.

Rezultat znanja in izkušenj

Klimatska naprava serije HR prinaša izkušnje strokovnjakov Mitsubishi Electric v vsak dom. S serijo HR so sedaj Mitsubishi Electric klimatske naprave s hladilnim sredstvom R32 na voljo tudi v nižjem cenovnem razredu klimatskih naprav. Nova družina klimatskih naprav Mitsubishi Electric HR združuje znanje in izkušnje, pridobljene pri razvoju klim serij LN in AP ter jih prilagodi za uporabo v klimah vstopnih razredov po izjemno dostopnih cenah.

Osnovne lastnosti klimatske naprave Mitsubishi Electric HR

  • kompaktne stenske enote v beli barvi, višina enote le 28 cm
  • možnost uporabe stenskih enot MSZ-HR v multi izvedbi z zunanjimi enotami MXZ-HA MULTI
  • visoka energijska učinkovitost, v hlajenju A++, ogrevanju A+
  • opcijska vgradnja Wi-Fi vmesnika, ki omogoča upravljanje in kontrolo delovanja s pomočjo mobilne aplikacije MELCloud
  • zelo tiho delovanje in ekonomičen način klimatizacije
  • tedenski časovnik
  • klima HR je primerna za večje prostore
  • z nazivno hladilno močjo 4,2 kW, je klima Mitsubishi Electric HR zasnovana za večjih prostorih in hišah z višjimi stropi ali slabšo izoalcijo. Klimatizirati zmore najmanj 170 m³ zraka, kar zadošča za prostore velikosti med 65 in 85m². Takšno klimo priporočamo za večje sobe z velikimi okni ali več viri toplote, prostore z visokimi stropi in več etažne prostore

POGLEJ TEHNIČNE PODATKE O KLIMATSKI NAPRAVI

Vas je nova klimatska naprava Mitsubishi MSZ HR prepričala? Kontaktirajte nas za dobavo in montažo!

Preverite tudi serijo klimatskih naprav Mitsubishi MSZ AP za najzahtevnejše uporabnike.