Priznani dobavitelj SIKU z več kot 40 – letno zgodovino oskrbuje partnerje po celem svetu z ventilatorji, centralnimi in decentraliziranimi gospodinjskim prezračevalnimi sistemi, ročnimi sušilniki in dodatki. SIKU sistemi se ponašajo z zanesljivostjo in trpežnostjo. Z inteligentnim krmiljenjem sodobnemu uporabniku, ki se zaveda pomena kakovosti zraka v svojem domu, omogočajo popoln nadzor nad prezračevanjem.

Sestava SIKU sistemov

Sistem decentraliziranih stanovanjskih lokalnih prezračevalnih sistemov z različnimi filtri je vgrajen v zunanjo steno. Najpomembnejšo komponento predstavlja integriran keramični toplotni izmenjevalnik s funkcijo pretvorbe do 97 % odpadne toplote v dovedeno toploto. Način dovajanja toplote omogoča prihranke pri stroških in tudi varstvu okolja. Dodaten prihranek predstavlja spodbuda EKO sklada za vgradnjo SIKU sistemov z rekuperacijo.

Dva zračna filtra G3 sproti čistita doveden in doveden zračni tok in ščitita pred nečistočo in insekti. Filtri imajo dodatno antibakterijsko funkcijo. Možno jih je zamenjati z nadstandardnimi, ki so še posebej primerni za alergike na cvetni prah in pršice. Na enostavno menjavo filtra, ki jo lahko opravite sami vas bo opozoril LED – prikaz na ventilatorju. Vaš dom bo tako vedno svež in čist.  

Delovanje prezračevalnih sistemov SIKU

Prezračevalni postopek poteka v dveh ciklih. Preklop iz načina dovajanja zraka v način odvajanja zraka se izvede vsakih 70 sekund.

V prvem ciklu se topel zrak odvede s keramičnim toplotnim izmenjevalnikom, ki postopoma absorbira toploto in vlago iz zraka. Po 70 sekundah segrevanja toplotnega izmenjevalnika lokalni prezračevalni sistem preklopi v način dovajanja zraka.

Druga stopnja delovanja svež in mrzel zunanji zrak dovaja skozi keramični izmenjevalnik. Med odstranjevanjem shranjene vlage izmenjevalnik segreva vstopni zrak. V 70 sekundah po ohladitvi izmenjevalnika lokalni prezračevalni sistem preklopi v način odvajanja zraka in ponovno zažene nov ciklus.

 Inteligentno krmiljenje

SIKU prezračevalne sisteme je mogoče upravljati na tri načine. Pri sistemu Twin Twin Fresh Easy Digital V2 lahko upravljanje sistema poteka preko LED upravljalnega elementa, ki omogoča hkratno krmiljenje do dveh naprav.

Drugi način je krmiljenje preko daljinskega upravljalnika. Pri povezavi več lokalnih prezračevalnih sistemov skupaj, samo prvi sprejema signal daljinskega upravljalnika.

Tretji in tudi najbolj zaželen način upravljanja omogoča upravljanje na daljavo. Dom boste lahko prezračili tudi če vas ne bo doma. Kar pride prav še posebno pri večdnevni odsotnosti. Predpogoj za upravljanje na daljavo je opremljenost vašega doma z WiFI tehnologijo. Vgrajena tehnologija WLAN v sistemu Siku, omogoča brezžičen prenos podatkov med lokalnimi prezračevalnimi sistemi in krmilnimi sistemom z nameščenimi operacijskim sistemom Android oziroma iOS.