mitshubishi ambient 6
Nakup klime zna biti precej dolgotrajen postopek, saj zahteva veliko razmišljanja in zahtevnih odločitev, le-te pa se nam kasneje lahko zdijo precej nespametne.

Preden se odločimo za nakup klime moramo vedeti, kakšno klimo sploh želimo; oblika, velikost, delovanje klime ipd. V ta namen se je pred nakupom pametno pozanimati pri strokovnjakih. Lahko se oglasimo tudi osebno pri proizvajalcu, vendar bo tako odločitev še težja, saj bo vsak trdil, da je ravno njegova najboljša. Strokovnjaki v našem podjetju pa vam svetujejo na podlagi vaših želja in tudi odgovori na vsa vprašanja, na katera še ne veste odgovorov.

Tudi sicer je naloga strokovnjakov, da predlagajo nakup klimatske naprave, za katero si upajo reči da je dobra in da ne bo povzročala težav (daljša življenjska doba, manjša možnost pokvarljivosti, srednji ali višji cenovni razred).

Torej kako izbrati pravo klimatsko napravo za hlajenje ali segrevanje stanovanja?

Nikoli ne smemo gledati le na cenovni razred, kajti nakup manj kakovostne klime nam lahko prinese običajno več težav kot pa koristi. V mnogih primerih za imena nizkocenovnih proizvajalcev klimatskih naprav še nikoli nismo slišali in velikokrat raven take klime brez problemov dobimo v trgovinah. Kljub temu da sodijo v nizek cenovni razred, ravno tako hladijo in segrevajo prostor, vendar so za razliko od dražjih in bolj znanih proizvajalcev te klime bolj glasne in imajo krajšo življenjsko dobo ter so hitreje pokvarljive (v primeru pokvarljivosti se nam bolj splača kupiti novo klimo, kot pa jo dajati popraviti, saj bi stroški lahko prišli večji, kot pa smo dali za samo klimo), to pa so žal lastnosti, ki si jih nihče ne želi ob nakupu klime. Take klime so najbolj primerne za kupce, ki niso zahtevni in ki jim je važno, da jim klimatska naprava hladi prostor.

Za kupce, ki so bolj zahtevni običajno sodijo v srednji razred glede finančne zmogljivosti. To pomeni, da taka vrsta ljudi že bolj pogleda na znamko klimatske naprave in sicer si omisli znamko klime, ki je znana, vendar kljub temu ni najnovejša znamka. To pomeni, da so to klimatske naprave priznanih proizvajalcev, ki so na trgu že nekaj let in jih na na trg običajno uvaža uvoznik, ki poskrbi tudi za rezervne dele, ki pa so dokaj poceni. Klima srednjega cenovnega razreda je primerna za hlajenje in gretje tudi ko se zunaj stopinje spustijo do 0 stopinj Celzija ali več, dobra lastnost take klime pa je tudi hrupnost, kar pomeni, da daje od sebe zvok vendar ni moteče.

In pa še visokokakovostne klimatske naprave, ki sodijo med kvalitetne naprave; dolga življenjska doba, nizka stopnja pokvarljivosti, tiho delovanje, varčne in ekološke. Vse to so lastnosti, ki jih v največji meri vsebujejo znane klime, in za katere odštejemo veliko denarja.

Na vprašanje kakšno klimo kupiti, pa je najbolje, da odgovorijo strokovnjaki. Zelo pomembno je, da znamo strokovnjaku, pojasniti za kakšen namen potrebujemo klimo (hlajenje ali gretje). Poleg tega pa je priporočljivo, da pride strokovnjak na dom in si ogleda stanovanje zaradi postavitve klime in velikosti stanovanja; večje stanovanje bo ena sama klima zelo težko ohladila, prostori z velikimi okni potrebujejo močnejšo klimo kot pa prostori z majhnimi okni, ravno tako za prostor z veliko napravami potrebujemo močnejšo klimo.

Se zanimate za nakup klimatske naprave in potrebujete pomoč pri izbiri? Kontaktirajte nas, da poiščemo skupaj z vami najprimernejšo klimatsko napravo za vas.

Preverite kaj vse zmorejo najbolj prestižne klimatske naprave priznanih proizvajalcev Mitsubishi Electric serija Luxury – za razkošje vašega bivanja in Daikin Ururu Sarara – za celovito rešitev vašega udobja.