daikin

Edina klimatska naprava na svetu, ki nudi popoln nadzor nad kvaliteto zraka v prostoru: nadzira temperaturo, vlažnost, prezračevanje in čiščenje zraku.

Nagrajeni tehnološki pionir s 5 tehnologijami obdelave zraka, izredno majhnim vplivom na okolje in zelo nizko porabo energije.

Ogrevanje prostorov pozimi navadno osuši zrak, kar lahko povzroči vnetje grla, prehlad in druge težave. Poleti je lahko visoka vlažnost zelo neudobna tudi pri zmernih temperaturah. Za celoletno udobje potrebujete več kot le upravljanje temperature – potrebno je tudi upravljanje vlažnosti v kombinaciji z dovajanjem svežega čistega zraka. Nov sistem Daikin Ururu Sarara ponuja edinstveno kombinacijo vlaženja, razvlaževanja, prezračevanja in prečiščevanja, tako da boste imeli v prostorih vedno natančno takšno udobje, kot si ga želite.

5 tehnologij obdelave zraka:

1. Vlaženje brez ločenega dovoda vode

Hitro in učinkovito vlaženje

Edinstveni vlažilni vložek v zunanji enoti vpija vlago iz zunanjega zraka in jo pošilja v notranjo enoto. Ker se vlaga ne vpija iz zraka za prostore, je mogoče hitro in učinkovito vlaženje, tudi pri suhem zimskem zraku.

Ururu: Ogrevanje in vlaženje za popolno udobje

Enota združuje klimatsko napravo in vlažilnik, kar omogoča idealno ogrevanje. Vlažilni sistem Ururu dovaja 450 ml vode na uro, ki je potrebna za pravilno vlaženje velike dnevne sobe. Za razliko od običajnih vlažilnikov ta notranja enota nima posode za vodo, saj namesto tega uporablja vlago iz zunanjega zraka. To pomeni, da ni potrebe po dovajanju vode in zamudnem čiščenju. Hkrati se s tem izognemo zaskrbljujoči rasti bakterij in drugih mikroorganizmov.

Ovlažen zrak daje občutek toplote

Suh zrak povzroči hladnejši občutek na telesu. Vlaženje Ururu pomeni, da se boste počutili topleje brez povečanja nastavitve ogrevanja. S tem preprečite tudi suho kožo in vnetja grla, pri tem pa se ohranja raven vlažnosti, v kateri virusi ne morejo preživeti. Poleg tega optimalno udobje tudi pri nižji temperaturi prostorov prihrani energijo.

2. Razvlaževanje prostorov brez nepotrebnega hlajenja

Podobno kot vlaženje poveča udobje pozimi, ga razvlaževanje poveča poleti. Nižja vlažnost zagotavlja udobno suhost tudi pri stalni temperaturi. Poleti lahko visoka zračna vlažnost tudi pri zmernih temperaturah daje občutek vročega in zadušljivega prostora. Edinstven sistem Ururu Sarara zmanjša vlažnost zaprtih prostorov, pri tem pa ohranja stalno temperaturo prostorov. Ta funkcija preprečuje čezmerno hlajenje, kar cenijo ljudje, ki jih rado zebe. Poleg tega optimalno udobje tudi pri nižji temperaturi prostorov prihrani energijo.

3. Prezračevanje – svež zrak tudi pri zaprtih oknih

Za razliko od običajnih klimatskih naprav dovaja Ururu Sarara v prostor svež obdelan zrak. Ururu Sarara je prvi sistem s toplotno črpalko za ogrevanje, ki lahko s svojo veliko zmogljivostjo prezračevanja 32 m3 /h zrak v prostoru površine več kot 26 m2 zamenja v manj kot dveh urah. Še več: dovedeni zrak ima želeno temperaturo, pri tem pa ne prihaja do izgub toplote.

4. Prečiščevanje zraka –  vedno čist in brez alergenov

Boljša kakovost zraka v zaprtih prostorih s tehnologijo Daikin Flash Streamer Sistem Ururu Sarara prečisti dohodni zrak. Zrak se prečisti s prehodom skozi filter za prah in pelod, nato pa fotokatalitični prečiščevalni filter razgradi vonje, na primer po cigaretnem dimu in kuhanju. Na koncu Flash Streamer zrak še dodatno obdela, kar razgradi vse morebitne ostanke formaldehidov, virusov in plesni.

5. Učinkovito ogrevanje in hlajenje

Sistem Ururu Sarara ne ponuja le možnosti hlajenja poleti, ampak zagotavlja tudi zelo učinkovito ogrevanje med hladnimi zimami.

Energetska učinkovitost: A++++
Največja učinkovitost na trgu tako za hlajenje kot za ogrevanje.

Druge funkcije za varčevanje z energijo

Samodejno čiščenje filtra

Filtrov ni treba čistiti ročno, saj krtača odstranjuje prah z zračnega filtra, prah pa shranjuje v posodi za prah. Stalno čiščenje filtrov tako zagotavlja stabilen pretok zraka in zmanjša porabo energije za približno 25%.

Dvopodročno inteligentno oko

Če sistem ne zazna gibanja, se po 20 minutah spremeni nastavitev za manjšo porabo energije, čez čas pa se sistem v celoti izključi.

Udobje

Dvopodročno inteligentno oko – brez prepiha

Konec hladnega prepiha. Če dvopodročno inteligentno oko v prostoru zazna ljudi, usmeri zračni tok stran od njih v prazen del prostora.

Izboljšan vzorec zračnega toka

Novi vzorec zračnega toka izkorišča Coandov učinek za večjo dolžino zračnega toka, kar zagotavlja popolno udobje v vseh kotičkih prostora.

Dvojni dovod zraka

Hitro zagotovi udobje in stalno temperaturo Enota vleče topel zrak na vrhu in hladnejši zrak spodaj, tako da lahko hitro doseže enakomerno izhodno temperaturo.

Upravljanje

Uporabniku prijazen daljinski upravljalnik

  • najpogosteje uporabljane funkcije so nameščene na sprednji strani daljinskega upravljalnika
  • prikaže temperature znotraj in zunaj ter vlažnost
  • osvetljeni gumbi za preprosto upravljanje v temi
  • dnevni časovnik omogoča preprosto programiranje urnika
    • klimatsko napravo lahko zaženete vsak dan ob istem času
    • klimatsko napravo lahko ustavite vsak dan ob istem času
  • informacije o dejanski porabi energije

Upravljanje od kjerkoli

Sistem Ururu Sarara lahko povežete s spletnim krmilnikom (dodatna oprema KKRP01A), s katerim lahko sistem nadzorujete in upravljate kjer koli ter kadar koli preko aplikacije ali interneta.

Nagrajena zasnova

Mednarodno priznano nagrado »RedDot Design Award« že od leta 1955 podeljuje ustanova Design Zentrum iz mesta Essen v Nemčiji, leta 2013 pa je zmagal sistem Ururu Sarara!

POGLEJ TEHNIČNE PODATKE O KLIMATSKI NAPRAVI

Vas je klimatska naprava Daikin Ururu Sarara prepričala? Kontaktirajte nas za dobavo in montažo!