montaža-klimatske-naprave-peral
Ste med tistimi, ki ob deževnih poletnih dneh občutite olajšanje in si za trenutek zaželite, da bi ohladitev trajala dlje?
Potem je zdaj ravno pravi čas, da razmislite o nakupu klimatske naprave in si zagotovite ohladitev v udobju svojega doma. Klimatsko napravo boste lahko uporabljali takoj po montaži, saj so popolnoma varne za uporabo tudi v deževnih dneh.

V deževnih dneh boste na montažo čakali manj časa

Strokovnjaki za montažo klimatskih naprav imajo največ dela ravno v sončnih poletnih dneh. Prevladuje mit, da montaža in nakup klimatske naprave v deževnih dneh ni dobra odločitev. Mit je nastal na ameriški tleh ob uporabi prvih klimatskih naprav, ki so bile na vremenske razmere slabo pripravljene in jih je vsako močnejše deževje poškodovalo.

Današnje klimatske naprave so dovršene in brez težav kljubujejo slabim vremenskim razmeram. Strokovnjaki zagotavljajo, da omejitev pri montaži klimatskih naprav ni. Celo priporočljivo je, da se za nakup odločite izven sezone ali ob deževnih dneh. Tako boste hitreje prišli do želene ohladitve.

Izbira lokacije klimatske naprave bo premišljena

Hitri nakupi s seboj nosijo tveganje napačnih odločitev. Pred nakupom klimatske naprave vam priporočamo, da se posvetujete z našimi strokovnjaki. Ne odločajte se zgolj na podlagi cene, ampak ob nakupu upoštevajte tudi svoje potrebe in pričakovanja.

Po nakupu sledi montaža in ena najpomembnejših odločitev je izbira lokacije klimatske naprave. V mislih imejte, da strokovnjaki za montažo ne živijo z vami v stanovanju, lahko vam sicer svetujejo najboljšo opcijo za montažo klime, končna odločitev pa je vaša. Če se v poletnih dneh raje zadržujete v spalnici, ki je na senčni strani to še ne pomeni, da je najbolj smiselna montaža klimatske naprave ravno v spalnico.

Izognili se boste prehladu

Nakup klimatske naprave v dneh z višjimi temperaturami nas hitro premami, da zrak v domu pred odhodom v službo preveč ohladimo. Napaka! Strokovnjaki za montažo vas bodo vedno po montaži opozorili, da klimatske naprave ne nastavljajte na prenizko temperature. Takoj ko odidejo, pa si pogosto kupci privoščijo osvežitev za vsa leta nazaj.

Razlika med zunanjo in notranjo temperaturo oslabi imunski sistem in hitro privede do prehladov ali celo hujših obolenj. Za nakup klimatske naprave se zato raje odločite v hladnejših poletnih dneh. S tem se boste izognili začetnemu šoku. Naši strokovnjaki priporočajo, da je temperature nastavljena na največ 8 stopinj nižje od zunanje.

S klimatsko napravo boste odstranili vlago iz prostorov

Visoka vlaga v prostoru negativno deluje na naše počutje. Posledice občutimo kot utrujenost in pogostejši pojav alergij. Na stenah pa začne nastajati plesen, ki se je boste težko znebili. Na trgu obstajajo številne rešitve, ki delujejo kratkoročno, dolgoročno pa se vlaga v prostore vrne.

Ob deževnem vremenu pogosteje odpiramo tista okna, ki so zaščitena pred direktnim dežjem in s tem povečamo količino vlage v domu. Količino lahko učinkovito uravnavamo s hlajenjem zraka. Pri enaki relativni vlažnosti, zrak z višjo temperaturo vsebuje več vode kot zrak z nižjo temperaturo. Zato je tudi v deževnih dneh smiselna uporaba klimatske naprave.

Ko nastopi vročinski val, boste pripravljeni

Vročinski valovi so zadnja leta postali stalnica, brez njih si poletja skoraj ne predstavljamo več. Vremenoslovci jih težko zgodaj napovejo. Ko izrečejo napoved, pa so termini serviserjev klimatskih naprav prezasedeni in vse prenosljive hladilne naprave že razprodane.

Da ne boste ostali ujeti v vročinskem valu za nakup klimatske naprave poskrbite pravočasno. Idealen čas so pomladni in jesenski meseci. Če vam v tistem času ni uspelo, pa izkoristite poletne ohladitve.

Kontaktirajte nas za svetovanje, nakup in montažo klimatske naprave.

Preberite si več tudi o premišljenem nakupu klimatske naprave in o naj vas za nakup in montažo klimatske naprave ne prepriča vročina.