toplotna crpalka tehrma v lg-1
Kaj je LG THERMA V?

THERMA V je LG-jev sistem toplotnih črpalk zrak-voda, posebej zasnovan za stanovanjske novogradnje in prenovo le-teh s pomočjo napredne LG energetsko varčne tehnologije za ogrevanje. THERMA V se lahko uporablja za talno ogrevanje ali za preskrbo tople vode skupaj s številnimi drugimi toplotnimi viri.

Energetsko učinkovita namestitev

THERMA V ponuja najboljšo rešitev za ogrevanje doma in za preskrbo s toplo vodo s pomočjo LG-jeve inverterske tehnologije. Ta sistem je z absorbiranjem energije iz zunanjega okolja 4-krat bolj energetsko učinkovit od sistema grelca v kotlu.

Optimalna uporaba

Napreden program za izbiro modelov omogoča načrtovalcem izbiro najprimernejšega THERMA V modela glede na lokacijo postavitve in okoljske dejavnike.

  • Zaslon za izbiro modela
  • Simulacija mesečne porabe energije
  • Toplotna obremenitev in moč toplotne črpalke
  • Tabela za primerjavo sistemov
Zanesljivo delovanje

Razpon ogrevanja je pri zunanji temperaturi do -20 °C ter lahko pri izhodu doseže maksimalno temperaturo vode 57 °C.

Različne možnosti uporabe

THERMA V se lahko uporablja na različne načine tako v novogradnjah kot pri prenovi stanovanjskih objektov.

FLEKSIBILNA VSESTRANSKA REŠITEV.

Sisteme toplotnih črpalk Therma V je mogoče idealno prilagoditi potrebam enodružinske ali večdružinske hiše. Toplotne črpalke pa ne predstav­ljajo le varne naložbe za novogradnje, saj je mogoče z nekaj posodobitvami s toplotno črpalko brez težav opremiti tudi starejše gradnje. Dolgoročno gledano se vam torej izplača, če na starejši kotel za ogrevanje priključite sistem Therma V. Še bolje pa je, če obstoječi kotel v celoti zamenjate s toplotno črpalko, namesto da bi vgradili novi kotel, ki deluje na isto, drago fosilno gorivo.

UČINKOVITO IZKORIŠČANJE ENERGIJE.

Visoka zmogljivost, nizka poraba energije

Toplotne črpalke Therma V kot toplotni vir uporabljajo zrak iz okolice. Naprave lahko celo pri nizkih temperaturah iz zraka pridobijo dovolj energije za prijetno in učinkovito ogrevanje stanovanja ali hiše.

Električni tok, ki je potreben za pogon toplotne črpalke, ne služi za ustvarjanje toplote, temveč samo za transport toplote. Zahvaljujoč principu toplotnih črpalk s tehnologijo inverterjev LG, dosegajo naprave Therma V zmogljivosti (COP) do 4,49, kar pomeni, da iz 1 kWh porabljene električne energije ustvarijo več kot 4 kWh toplotne energije. Tako je poraba energije dejansko nižja kot pri drugih sistemih za ogrevanje, kot npr. pri električnih konvekcijskih telesih ali pri kotlih za ogrevanje, ki delujejo na kurilno olje ali plin.

Regulacija inverterja za neprestano dobro klimo

Tehnologija inverterjev LG omogoča prilagoditev dejanskih potreb po ogrevanju glede na dejanske toplotne izgube objekta. Zapletene nastavitve niso potrebne: temperatura bo vzdrževana na konstantnem nivoju, ne glede na spremembe vremena. Če se torej potreba po energiji poveča (npr. pri padanju temperature), bo sistem Therma V samodejno povečal moč. Sistem pa se prilagodi tudi takrat, ko se potreba po toploti zmanjša.

Rezultat: Temperatura ostane skozi celo leto konstantna, vi pa privarčujete izredno veliko energije.

Vas je toplotna črpalka LG Therma V prepričala? Potrebujete nasvet in pomoč pri izbiri? Kontaktirajte nas, da poiščemo skupaj z vami najprimernejšo rešitev za vas.

Preverite tudi, kako varčneje do ogrevanja s toplotno črpalko.